marți, 12 iulie 2022

Iso 14001, tot ceea ce trebuie să știți despre implementarea sa

Obținerea certificării ISO 14001 la preț cât mai convenabil este un real avantaj competitiv pentru o companie în sectorul său de interes, dar despre acest lucru și despre multe alte aspecte, vă vom povesti în cadrul acestui articol.

Standardul ISO 14001 – definire

Creat în 1996 de ISO (Organizația Internațională de Standardizare ), acesta nu este în niciun caz obligatoriu pentru nicio companie și se bazează pe voluntariat. Totuși, el se adresează tuturor companiilor care doresc să pună în aplicare un sistem de producție, management și operare care să țină cont de impactul asupra mediului aferent activității lor. Condițiile de implementare a acestuia pot fi verificate și certificate de un organism agreat, așa cum suntem noi, echipa 4Consulting. Alături de noi, puteți dobândi un certificat ISO 14001 la preț cât mai bun.

De ce să optați pentru un certificat ISO 14001 la preț avantajos de la 4Consulting?

Care sunt beneficiile implementării unui sistem de management de mediu (EMS) în conformitate cu ISO 14001? Ei bine, interesul este dublu. Pe de o parte, organizațiile care adoptă această abordare au un cadru standardizat și dovedit pentru dezvoltarea unei strategii viabile și eficiente de management de mediu. Implementarea unui astfel de document în conformitate cu ISO 14001 oferă, de asemenea, acces la o recunoașterea oficială a abordării și a eforturilor depuse, prin certificare.

De fapt, întreaga imagine a companiei dumneavoastră este cea care se schimbă atunci când este certificată ISO 14001. Căutând să reduceți impactul producției companiei dumneavoastră asupra planetei, practic, o poziționați pe un piedestal ce impune respect. Certificarea ISO 14001 permite, așadar, companiilor să fie mai eficiente și să-și crească competitivitatea, dar mai presus de toate să-și reactualizeze valoarea într-o lume aflată în plină schimbare, într-un context în care nimeni nu mai poate tolera ca aspectele legate de mediu să nu fie luate în considerare.

Respectarea standardului ISO 14001 înseamnă crearea unui sistem de proceduri capabil să gestioneze impactul companiei dumneavoastră asupra mediului și să facă posibilă îmbunătățirea performanței acesteia în probleme de mediu. Dar cum se stabilește această certificare? Ei bine, întâi de toate, veți avea nevoie de audit. Acesta este prima etapă a acestei abordări, ce face posibilă evaluarea performanței companiei dumneavoastră în ceea ce privește managementul de mediu și identificarea aspectelor legate de o eventuală îmbunătățire.

Odată ce acest audit a fost finalizat, al doilea pas constă în realizarea unui plan de acțiune care trebuie implementat conform unui program definit. Doar realizarea acestor pași vă va permite obținerea certificării. Ultimul pas al acestui proces este o evaluare riguroasă a impactului asupra mediului al noilor practici implementate. Această evaluare urmează să fie efectuată la fiecare 3 ani și este de fiecare dată o oportunitate de a face schimbări și astfel de a vă îmbunătăți procesele de afaceri.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu